Οροντρούιν (Άμον Άμαρθ)

Το Orodruin, που ονομάζεται και Amon Amarth ή αλλιώς Mount Doom, ήταν ένα ηφαίστειο στη βόρεια Mordor, όπου ο Sauron σφυρηλάτησε το Ένα Δαχτυλίδι. Το αρχικό όνομα Orodruin σημαίνει "Φλεγόμενο Βουνό", ενώ το όνομα Amon Amarth, που σημαίνει "Βουνό του Χαμού" στη Sindarin και χρησιμοποιούταν πιο σπάνια, δόθηκε επειδή το ηφαίστειο συνδέθηκε με αρχαίες, κι ελάχιστα κατανοητές, προφητείες για το τέλος της Τρίτης Εποχής, όταν βρέθηκε και πάλι το Ένα Δαχτυλίδι.

 
Δημιουργημένο από τον Μέλκορ στην Πρώτη Εποχή, το ηφαίστειο βρισκόταν σε μια κενή πεδιάδα, το Οροπέδιο του Γκόργκοροθ. Το όνομα "Μόρντορ", που σημαίνει "Μαύρη Γη" στη Σίνταριν, μπορεί να είχε δοθεί στη γύρω γη εξαιτίας των εκρήξεων του ηφαιστείου, προτού ο Σάουρον εγκατασταθεί εκεί. Όταν ο Σάουρον επέλεξε τη γη της Μόρντορ ως κατοικία του στη Δεύτερη Εποχή, το έκανε λόγω του Οροντρούιν, διότι χρησιμοποιούσε την φωτιά που έβγαινε από την καρδιά της γης για τις μαγείες του και τη σφυρηλάτηση. Το πιο διάσημο έργο του, και για την ακρίβεια το μοναδικό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα, ήταν το Ένα Δαχτυλίδι.

Το ηφαίστειο εξερράγη το 3429 της Δεύτερης Εποχής, σηματοδοτώντας την επίθεση του Σάουρον στη Γκόντορ. Το 2954 της Τρίτης Εποχής, το Οροντρούιν ξαναξύπνησε και οι τελευταίοι κάτοικοι του Ιθίλιεν έφυγαν τρομοκρατημένοι πέρα από τον Άντουιν. Από τότε ξεσπούσε σποραδικά μέχρι το τέλος της Εποχής. Η Αποστολή της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού στον Πόλεμο του Δαχτυλιδιού, ήταν να καταστρέψει το Ένα Δαχτυλίδι στο Βουνό του Χαμού.

2 σχόλια:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100023313765446 είπε...

Ωραίο site-/
Love will win,but we cannot
avoid life, as it
was a battle- so, what if
one battle lost, war is not.
i see so mauch apathy, think
i'm in Mordor !

Melian είπε...

Ευχαριστώ πολύ.