Το Συμβούλιο του Έλροντ

Το Συμβούλιο του Elrond ήταν ένα μυστικό συμβούλιο το οποίο συγκλήθηκε και καθοδηγήθηκε από τον Elrond και που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 3018 της Τρίτης Εποχής στο Rivendell. Ο κύριος σκοπός του Συμβουλίου ήταν να συζητηθεί τι θα έπρεπε να γίνει με το Ένα Δαχτυλίδι, το οποίο μεταφέρθηκε εκεί από τον Δαχτυλιδοκουβαλητή Frodo Baggins.


Αναφέρονται τα ονόματα εκείνων που είναι γνωστό ότι παρακολούθησαν το Συμβούλιο:

        • Ο Έλροντ: Ηγήθηκε του Συμβουλίου ως εκείνος που το συγκάλεσε και ως ηγέτης του Ρίβεντελ.
        • Ο Γκάνταλφ: Ένας από τους Μάγους, ήταν ένας από τους Σοφούς.
        • Ο Φρόντο Μπάγκινς: Ο Δαχτυλιδοκουβαλητής, πήγε στο Ρίβεντελ με προτροπή του Γκάνταλφ.
        • Ο Μπίλμπο Μπάγκινς: Πρώην Δαχτυλιδοκουβαλητής, εκείνος που βρήκε το Δαχτυλίδι.
        • Ο Γκλορφίντελ: Ένας Νόλντο του Ρίβεντελ που είχε βοηθήσει τον Φρόντο νωρίτερα στο ταξίδι του για το Ρίβεντελ.
        • Ο Ερέστορ και αρκετοί ανώνυμοι σύμβουλοι του Σπιτιού του Έλροντ.
        • Ο Άραγκορν: Ένας φύλακας, Αρχηγός των Ντουνεντάιν και Κληρονόμος του Ισίλντουρ. Έγινε σύντροφος του Φρόντο στο ταξίδι του, τον καθοδηγούσε και τον βοηθούσε από το Μπρι και έπειτα.
        • Ο Μπόρομιρ: Γιος του Επιτρόπου της Γκόντορ. Ο αδερφός του, ο Φάραμιρ, είχε δει ένα προφητικό όνειρο τρεις φορές και ο ίδιος μία φορά. Το όνειρο μιλούσε για το "Σπαθί που ήταν σπασμένο", το "Ίμλαντρις", τη "Μοίρα του Ισίλντουρ" και ένα "Ανθρωπάκι". Για να μάθει την ερμηνεία του ονείρου, ο Μπόρομιρ πήγε στο 'Ίμλαντρις" (Ρίβεντελ).
        • Ο Γκλόιν και ο γιός του ο Γκίμλι: Στάλθηκαν απ' τον Ντάιν Β' τον Σιδηρόπου να προειδοποιήσουν τον Μπίλμπο σχετικά με έναν απεσταλμένο από τη Μόρντορ που εμφανίστηκε στην πύλη του Έρεμπορ και ζητούσε πληροφορίες για το Ένα Δαχτυλίδι. Λόγω του ότι ο Μπράντ, ο βασιλιάς του Ντέηλ, τον συνάντησε ομοίως, ο Ντάιν αποφάσισε να πάνε απεσταλμένοι στο Ρίβεντελ.
        • Ο Λέγκολας: Στάλθηκε από τον πατέρα του, τον Θράντουιλ, με άσχημα νέα. Το Γκόλουμ, το οποίο το είχε θέσει ο Άραγκορν υπό την επιτήρηση των Ξωτικών του Μίρκγουντ, κατάφερε να δραπετεύσει μετά από μια ξαφνική επίθεση των Όρκς.
        • Ο Γκάλντορ των Λιμανιών: Ένας απεσταλμένος του Κίρνταν, ο οποίος έτυχε να είναι παρών εκείνη τη στιγμή. Ο ρόλος του στο Συμβούλιο ήταν πολύ μικρός και περιορίστηκε στο να κάνει μόνο δύο-τρεις ερωτήσεις.

        Στο Συμβούλιο, ο Γκάνταλφ, ο Έλροντ και ο Μπίλμπο, είπαν την ιστορία του Δαχτυλιδιού σε όλους. Στο άκουσμα αυτού, ο Μπόρομιρ πρότεινε να χρησιμοποιήσει το Δαχτυλίδι προς υπεράσπιση της Γκόντορ  και τον εκτοπισμό του Σάουρον, τον δημιουργό του Ενός. Ο Γκάνταλφ και ο Έλροντ ήταν αντίθετοι σε αυτή την ιδέα, και τόνισαν ότι το Δαχτυλίδι ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του πνεύματος του Σάουρον, ώστε θα διέφθειρε και θα κατέστρεφε ολοκληρωτικά οποιονδήποτε θα προσπαθούσε να το χρησιμοποιήσει. Τελικά ο Γκάνταλφ έκρινε απαραίτητο να χρησιμοποιήσει άλλη τακτική, προφέροντας τους Στίχους του Δαχτυλιδιού στη Μαύρη Γλώσσα, κάτι που θύμωσε πολύ τον Έλροντ.

        Η Μοίρα του Δαχτυλιδιού μελετήθηκε πολύ. Δεν μπορούσε να καταστραφεί με κοινά μέσα, και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν να ριχτεί εκεί όπου δημιουργήθηκε, στο Βουνό του Χαμού. Προτάθηκαν αρκετές λύσεις. Μία από αυτές ήταν να δοθεί στον Τομ Μπομπαντίλ ο οποίος δεν μπορούσε να διαφθαρεί, ή να σταλεί το Δαχτυλίδι στο Βάλινορ υπό την φύλαξη των Βάλαρ και των Υψηλών Ξωτικών. Ωστόσο, έκριναν ότι το Δαχτυλίδι δεν γινόταν να κρυφτεί ή να δοθεί αλλού, καθότι θα παρέμενε εξαιρετικά επικίνδυνο για τις επόμενες γενιές. Τελικά αποφάσισαν πως, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούν από αυτό και από τον Σάουρον, θα ήταν να ριχτεί το Δαχτυλίδι εκεί όπου δημιουργήθηκε.

        Τότε έπρεπε να αποφασίσουν ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη για ένα τόσο επικίνδυνο εγχείρημα. Ο Μπίλμπο προσφέρθηκε να ολοκληρώσει τη δουλειά που είχε ξεκινήσει, αλλά ο Γκάνταλφ του είπε ότι δεν θα μπορούσε να πάρει πίσω το Δαχτυλίδι λόγω του ότι το κατείχε για πολύ καιρό. Τελικά ο Φρόντο εξέπληξε τους πάντες - ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό - λέγοντάς τους ότι θα έπαιρνε εκείνος το Δαχτυλίδι ως τη Μόρντορ. Μετά από λίγη σκέψη ο Έλροντ συμφώνησε. Τότε ο Σαμ - ο οποίος ήταν κρυμμένος - θορυβήθηκε και απαίτησε να πάει μαζί με τον Φρόντο, και ο Έλροντ, βλέποντας  ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατον να τους χωρίσει, συμφώνησε.

        Για τους επόμενους δύο μήνες συζητούσαν για το ποιοί άλλοι θα πήγαιναν μαζί, αν και ήταν σαφές και ξεκάθαρο ότι ο Γκάνταλφ, ο Άραγκορν, ο Μπόρομιρ, ο Γκίμλι και ο Λέγκολας θα ακολουθούσαν. Ο Έλροντ πρότεινε για ακόμη δύο άτομα, καθώς "Εννέα Πεζοπόροι" θα αντιμετωπίσουν "Εννέα Καβαλάρηδες". Αρχικά σκόπευε να στείλει δύο από τους δικούς του, όπως ο Γκλορφίντελ, αλλά ο Γκάνταλφ αντίθετα πρότεινε τους Μέρρυ και Πίππιν, καθότι έδινε μεγαλύτερη αξία στη φιλία και στην πίστη από ό,τι στην δύναμη. 

        Δεν υπάρχουν σχόλια: