Κελεμπρίαν

H Celebrían, γνωστή ως Κυρά του Rivendell, ήταν ένα ευγενές Ξωτικό του Lothlórien. Ήταν η κόρη του Celeborn και της Galadriel, η σύζυγος του Elrond και η μητέρα της Arwen και των διδύμων Elrohir και Elladan. Το όνομα Celebrían σημαίνει "Ασημένια Βασίλισσα" στη Sindarin.

 
Η Κελεμπρίαν ζούσε με τη μητέρα της, την Γκαλάντριελ, στο Ξωτικό Βασίλειο του Ερέγκιον, και αργότερα,
μεταξύ του 1350 και του 1400 της Δεύτερης Εποχής έφυγαν για το Λοθλόριεν. Το 1701, οι δυό τους πήγαν στο Ρίβεντελ σε αναζήτηση του Κέλεμπορν, όπου εκεί η Κελεμπρίαν συνάντησε τον Έλροντ. Το 109 της Τρίτης Εποχής, παντρεύτηκε τον Έλροντ και γέννησε δύο δίδυμους γιους, τους Έλλανταν και Ελρόχιρ, το 130 της Τρίτης Εποχής, και στη συνέχεια μια κόρη, την Άργουεν, το 241.

Το 2509 η Κελεμπρίαν έφυγε για να επισκεφθεί τους γονείς της στο Λοθλόριεν όταν της επιτέθηκαν Ορκς στο Καράδρας στα Ομιχλιασμένα Βουνά. Τα Ορκς την βασάνισαν, την πλήγωσαν και την δηλητηρίασαν. Οι γιοί της έφτασαν πολύ αργότερα για να την σώσουν και ο Έλροντ την θεράπευσε, αλλά το μυαλό και το πνεύμα της δεν επουλώθηκαν ποτέ πλήρως. Τρομαγμένη και στοιχειωμένη από τις αναμνήσεις της φρίκης και του τρόμου των βασανιστηρίων της, δεν επιθυμούσε πλέον να παραμείνει στην Μέση-Γη, και έφυγε για τη Δύση την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2510 της Τρίτης Εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: