Σίλβαν

Οι Silvan, επίσης γνωστοί και ως Ξωτικά του Δάσους, προέρχονται από τους Nandor που ποτέ δεν ήρθαν στα δυτικά των Ομιχλιασμένων Βουνών, αλλά έμειναν στην Κοιλάδα του Anduin και στο Μεγάλο Πράσινο Δάσος. Ήταν απομονωμένοι από τα υπόλοιπα Ξωτικά της Μέσης-Γης και κατοικούσαν στα δάση, ενώ είχαν το λιγότερο ενδιαφέρον για την αναζήτηση γνώσης σε σχέση με τους άλλους Eldar, όπως οι Noldor. Μερικοί απ' αυτούς μπερδεύονται λανθασμένα με τους Avari, εκείνους που αρνήθηκαν να κάνουν το Μεγάλο Ταξίδι από την Cuiviénen στο Aman. Στα τέλη της Τρίτης Εποχής, οι Silvan ανήκαν κυρίως στους Galadhrim ή στα Ξωτικά του Mirkwood. Στην Sindarin οι Silvan ονομάζονταν Tawarwaith, που σημαίνει "Λαός του Δάσους".


Τα Ξωτικά Σίλβαν ήταν απόγονοι των Νάντορ (και επομένως είχαν καταγωγή από τους Τελέρι), που είχαν παραμείνει στην Κοιλάδα του Άντουιν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Ταξιδιού των Έλνταρ στις Αρχαίες Ημέρες. Οι Σίλβαν κρύφτηκαν στα δάση πέρα ​​από τα Ομιχλιασμένα Βουνά και έγιναν διάσπαρτος λαός που δύσκολα διακρίνονταν από τους Αβάρι. Ενώ μερικοί από τους Νάντορ συνέχισαν ως το Ερίαντορ και αργότερα εισήλθαν στην Οσσίριαντ, μερικοί παρέμειναν στην Κοιλάδα του Άντουιν, και από αυτούς αργότερα προήλθαν τα Ξωτικά του Δάσους.

Στις αρχές της Δεύτερης Εποχής, μετά τον Πόλεμο της Οργής, ο Ορόφερ του Ντόριαθ (ο πατέρας του Θράντουιλ και παππούς του Λέγκολας) μαζί με μερικούς από τους Σίνταρ, έφτασαν στο δάσος στα ανατολικά των Ομιχλιασμένων Βουνών. Έγινε ο βασιλιάς των Σίλβαν και ίδρυσε το βασίλειο του Mεγάλου Βασιλείου του Δάσους. Οι Σίνταρ σύντομα συγχωνεύτηκαν με τους Σίλβαν και υιοθέτησαν τη γλώσσα τους και τον τρόπο ζωής τους. Στην ανατολική πλευρά των Ομιχλιασμένων Βουνών, ο Άμντιρ, ο πατέρας του Άμροθ, ένας άλλος Σίντα ηγέτης, έφτασε στη γη του Λόριναντ και κυβέρνησε τους Σίλβαν ως Βασιλιάς τους.

Στην πρώιμη Τρίτη Εποχή όσοι απέμειναν από τα βασίλεια των Νόλντορ, όπως το Λίντον και το Ερέγκιον, αναζήτησαν νέες κατοικίες σε ανατολικότερα εδάφη, και οι Σίλβαν του Λόριεν έζησαν μια εισροή από Νόλντορ και Σίνταρ που είχαν επιβιώσει από τον Πόλεμο της Τελευταίας Συμμαχίας και της Πτώσης του Ερέγκιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: