Πέρεγκριν "Πίππιν" Τούκ

O Peregrin Took, περισσότερο γνωστός ως Pippin, ήταν ένα από τα Hobbits του Shire κι ένας από τους στενούς φίλους του Frodo Baggins. Ήταν το νεότερο Hobbit της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού, αποδείχθηκε πιστός και θαρραλέος φίλος και τελικά έγινε Ιππότης της Gondor, αν και ο Elrond, τουλάχιστον, φάνηκε αρχικά να αμφιβάλλει για την ικανότητα του να συμμετέχει στην Αποστολή για το Δαχτυλίδι.
 
Ο Πίππιν γεννήθηκε
την άνοιξη του 2990 της Τρίτης Εποχής και οι γονείς του ήταν ο Πάλαντιν Τούκ Β' και η Έγκλαντιν Μπανκς. Ήταν το νεότερο από τα τέσσερα παιδιά και είχε τρεις μεγαλύτερες αδελφές, την Περλ, την Πίμπερνελ και την Περβίνκα. Η αδελφή του πατέρα του, η Εσμεράλντα Τούκ, ήταν η μητέρα του Μερίαντοκ Μπράντιμπακ, καθιστώντας έτσι τον Πίππιν και τον Μέρρυ πρώτα ξαδέρφια.

Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού

Καθώς πήγαιναν στο Μπάκλαντ, οι Φρόντο Μπάγκινς, Σαμγουάιζ Γκάμτζι και Πέρεγκριν Τούκ, συνάντησαν ένα Μαύρο Καβαλάρη ο οποίος απομακρύνθηκε από την παρουσία των Ξωτικών που είχαν επικεφαλής τον Γκίλντορ Ινγκλόριον. Ο Μερίαντοκ Μπράντιμπακ ενώθηκε μαζί τους μόλις έφτασαν στο Μπάκλαντ. Έπειτα πιάστηκαν από την Γριά Ιτιά στο Παλιό Δάσος και διεσώθηκαν από τον Τομ Μπομπαντίλ ο οποίος τους πήρε στο σπίτι του. Στο δρόμο για το Μπρι, ο Πίππιν πιάστηκε από τους βρικόλακες των Θολωτών Τάφων και μετά τη μάχη απέκτησε από εκεί το σπαθί του.

Στο Παιχνιδιάρικο Πόνυ, ο
Φρόντο έβαλε κατά λάθος το Ένα Δαχτυλίδι στο δάχτυλό του, τραβώντας έτσι την προσοχή των Μαύρων Καβαλάρηδων. Εκείνη τη νύχτα τα Χόμπιτς γνώρισαν ένα Φύλακα του Βορρά, τον Γοργοπόδαρο. Το πανδοχείο δέχθηκε επίθεση από τους Νάζγκουλ, ενώ τα τέσσερα Χόμπιτς οδηγήθηκαν μακριά με ασφάλεια από τον Γοργοπόδαρο, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Άραγκορν. Ο Άραγκορν τους οδήγησε στο Άμον Σούλ, όπου η ομάδα δέχτηκε επίθεση για άλλη μια φορά από τους Νάζγκουλ. Στη βιασύνη του να πάει τον τραυματισμένο Φρόντο στο Ρίβεντελ, ο Γκλορφίντελ έφτασε και τους καθοδήγησε. Όταν ο Πίππιν έφτασε τελικά στο Ρίβεντελ, ανησυχούσε ότι εκείνος και ο Μέρρυ θα έμεναν πίσω, την ώρα που ο Σαμ και ο Φρόντο θα πήγαιναν στην Αποστολή. Ωστόσο, ο Γκάνταλφ πίστευε ότι η φιλία μεταξύ του Πίππιν και των άλλων Χόμπιτς θα ήταν επωφελής για την Αποστολή, έτσι ώστε μετά το Συμβούλιο του Έλροντ, ο Γκάνταλφ επέτρεψε στους Μέρρυ και Πίππιν να ενταχθούν στην Συντροφιά του Δαχτυλιδιού.

Στην Μόρια, ο Πίππιν προκάλεσε την οργή του Γκάνταλφ δυο φορές: η πρώτη ήταν όταν ο Πίππιν ενοχλούσε τον Γκάνταλφ με μια ανόητη ερώτηση, την ώρα που ο Μάγος προσπαθούσε να ανοίξει τη Δυτική πύλη της Μόρια. Η δεύτερη ήταν μέσα στη Μόρια, όταν ο Πίππιν, από εξαιρετικά μεγάλη περιέργεια, πέταξε μια πέτρα κάτω σε ένα πηγάδι, γεγονός που οδήγησε στο να ακουστούν τύμπανα από τα βάθη. Ήταν εκείνη η στιγμή που ο Γκάνταλφ τον αποκάλεσε "Βλάκα Τούκ!".


Η Διάλυση της Συντροφιάς

Κατά τη διάρκεια της Μάχης στο Άμον Χεν, τους Πίππιν και Μέρρυ προστάτευσε γενναία ο Μπόρομιρ, ο οποίος σκοτώθηκε στην προσπάθειά του. Τα δύο Χόμπιτς πιάστηκαν αιχμάλωτα από τους Ουρούκ-Χάι, οι οποίοι νόμιζαν λανθασμένα ότι κατείχαν το Δαχτυλίδι. Στο δρόμο τους για το Ίσενγκαρντ, ο Πίππιν άφησε να του πέσει η καρφίτσα των Ξωτικών που έλαβε δώρο από το Λοθλόριεν, ως σημάδι για τους Άραγκορν, Λέγκολας και Γκίμλι που τους έψαχναν. Όταν μια ομάδα των Ροχίρριμ έστησε ενέδρα στους Ουρούκ-Χάι, οι Πίππιν και Μέρρυ ήταν σε θέση να διαφύγουν στο Δάσος του Φάνγκορν, όπου συνάντησαν τον Έντ Δεντρογένη. Τους διηγήθηκαν όλη την ιστορία και, μετά το Έντμουτ (το Συμβούλιο των Έντς), οι Εντς αποφάσισαν να κινηθούν εναντίον του Ίσενγκαρντ. Μετά τη μάχη, οι Πίππιν και Μέρρυ έκατσαν εκεί όπου τους βρήκαν οι Άραγκορν, Λέγκολας και Γκίμλι και επανενώθηκαν. 

Στη Μίνας Τίριθ

Στο Όρθανκ, ο Πίππιν σήκωσε το Παλαντίρ που πέταξε ο Γκρίμα Φιδόγλωσσος. Όταν κοίταξε μέσα στην πέτρα, ο Πίππιν έμεινε εκτεθειμένος στον Σάουρον, ο οποίος νόμιζε ότι ο Πίππιν ήταν ο Δαχτυλιδοκουβαλητής. Ο Γκάνταλφ και ο Πίππιν στη συνέχεια πήγαν στη Γκόντορ όπου εκεί το Χόμπιτ συναντήθηκε με τον Ντένεθορ, τον Κυβερνών Επίτροπο της Γκόντορ και πατέρα του Μπόρομιρ. Ως ξεπλήρωμα για το θάνατο του Μπόρομιρ, ο Πίππιν υποσχέθηκε την υποταγή του στον Ντένεθορ και έγινε φρουρός της ακρόπολης. Ενώ ήταν στη Μίνας Τίριθ, ο Πίππιν έγινε φίλος με τον Μπέρεγκοντ, ένα φρουρό της πόλης, και με τον Φάραμιρ, το νεότερο αδελφό του Μπόρομιρ. Κατά τη διάρκεια της Μάχης των Πεδίων του Πέλεννορ, ο Πίππιν είδε τον Ντένεθορ να προετοιμάζει μια πυρά για τον ίδιο και δίπλα τον Φάραμιρ αναίσθητο. Γρήγορα έψαξε και βρήκε τον Γκάνταλφ κι έσωσε τον Φάραμιρ από βέβαιο θάνατο στη φωτιά, αλλά ο Ντένεθορ, ωστόσο, δεν διασώθηκε και κάηκε.

Ο Πίππιν ήταν στον Στρατό της Δύσης, του οποίου επικεφαλής ήταν ο
Άραγκορν. Επιτέθηκαν στη Μαύρη Πύλη για να τραβήξουν την προσοχή του Ματιού του Σάουρον πάνω τους, ώστε να δώσουν στον Φρόντο αρκετό χρόνο για να καταστρέψει το Δαχτυλίδι. Στη μάχη, ο Πίππιν κατάφερε να σκοτώσει έναν από τους Ολόγκ-Χάι, μια φυλή Τρολ που εξέτρεφε ο Σάουρον, και ήταν το πρώτο Χόμπιτ που κατάφερε κάτι τέτοιο. Εκείνος έπεσε αναίσθητος όταν το Τρολ έπεσε πάνω του. Ο Γκίμλι αναγνώρισε αργότερα τα πόδια του Χόμπιτ κάτω από το Τρολ και τον έσυρε έξω από τη μάχη, σώζοντας τη ζωή του. Μετά την αποκατάσταση της μοναρχίας, ο βασιλιάς Ελέσσαρ τον έχρησε Ιππότη κι επέτρεψε στον ίδιο και στα υπόλοιπα Χόμπιτς να γυρίσουν στην πατρίδα τους, αλλά είχαν επίσης και το ελεύθερο να επιστρέψουν πάλι στην Γκόντορ όποτε το επιθυμούσαν. Αργότερα, ο ίδιος, ο Μέρρυ, ο Φρόντο και ο Σαμ ήταν οι ενορχηστρωτές της ανατροπής των απομειναριών των δυνάμεων του Σάρουμαν στο Ξεκαθάρισμα του Σάιρ.

Μετά τον Πόλεμο

Κατά το έτος 6 της Τέταρτης Εποχής, ο Πίππιν παντρεύτηκε την Ντάιαμοντ Τούκ, όταν εκείνη ήταν 32 και ο ίδιος ήταν 37. Έκαναν ένα γιο, τον Φάραμιρ Τούκ Α', ο οποίος αργότερα παντρεύτηκε την κόρη του Σαμγουάιζ Γκάμτζι, Γκόλντιλοξ Τούκ. Το έτος 13, ο Πίππιν έγινε ο 32ος Θάιν του Σάιρ, μια θέση που κατείχε για 50 χρόνια πριν από τη συνταξιοδότησή του το 63 της Τέταρτης Εποχής, όταν επισκέφτηκε ξανά το Ρόχαν και την Γκόντορ με τον Μέρρυ. Παρέμεινε στην Γκόντορ για το υπόλοιπο της ζωής του και πιθανότατα πέθανε λίγο μετά το έτος 64 και κηδεύτηκε με τον Μέρρυ στην Γκόντορ. Μετά τον θάνατο του μεγάλου Βασιλιά Ελέσσαρ (Άραγκορν) το 120 της Τέταρτης Εποχής, οι Μέρρυ και Πίππιν θάφτηκαν δίπλα στον μεγάλο Βασιλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: