Άργουεν

Η Arwen ήταν Ξωτικό του Rivendell, κόρη του άρχοντα Elrond και της Celebrian, της κόρης της Galadriel, και αδερφή των διδύμων Elladan και Elrohir. Ήταν όμορφη με σκούρα μαλλιά και γκρίζα μάτια και ονομάστηκε Undomiel, ο Αποσπερίτης του λαού της. Η ομορφιά της Arwen συγκρίθηκε με εκείνη της Luthien, και όπως η Luthien, έτσι και η Arwen επέλεξε να εγκαταλείψει την αθανασία της για την αγάπη της για ένα θνητό. Μετά τον Πόλεμο του Δαχτυλιδιού, η Arwen παντρεύτηκε τον Aragorn, τον Βασιλιά Elessar, κι έγινε βασίλισσα του Επανενωμένου Βασιλείου.


Η Άργουεν γεννήθηκε το έτος 241 της Τρίτης Εποχής. Είχε δύο μεγαλύτερα αδέλφια, τον Έλλανταν και τον Ελρόχιρ. Ο πατέρας τους ο Έλροντ προερχόταν από τη γενιά και των Ξωτικών και των Ανθρώπων, και του είχε δοθεί η δυνατότητα επιλογής μεταξύ της αθάνατης ζωής των Ξωτικών και της θνητής ζωής των Ανθρώπων. Στην Άργουεν και τα αδέλφια της δόθηκε η ίδια επιλογή.

Το 2509, η μητέρα της Άργουεν, η Κελεμπρίαν, συνελήφθη από Όρκς, βασανίστηκε και τραυματίστηκε. Παρόλο που διασώθηκε από τους γιους της και το σώμα της θεραπεύτηκε από τον σύζυγό της, η Κελεμπρίαν είχε φρικτές αναμνήσεις και επέλεξε να φύγει από τη Μέση-Γη το επόμενο έτος.

Η Άργουεν διέμεινε για ένα μεγάλο διάστημα στο Λοθλόριεν με τη γιαγιά της Γκαλάντριελ. Επέστρεψε στο Ρίβεντελ το 2951 για να επισκεφτεί τον πατέρα της, και εκεί γνώρισε τον Άραγκορν. Ο Άραγκορν ερωτεύτηκε την Άργουεν, αλλά ο Έλροντ του είπε ότι η ηλικία και η εμπειρία της κόρης του, καθώς και η καταγωγή της, την τοποθετούν πολύ υψηλότερα από τον Άραγκορν και ότι, αν η ίδια επιλέξει να είναι μαζί του, θα έπρεπε να παραιτηθεί από την αθάνατη ζωή των Ξωτικών και να χωρίσει από τους συγγενείς της.

Ο Άραγκορν έφυγε από το Ρίβεντελ και ταξίδεψε στη Μέση-Γη αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες. Πήγε στο Λοθλόριεν το 2980 και βρήκε την Άργουεν εκεί. Όταν η Άργουεν είδε τον Άραγκορν να πλησιάζει στο Κάρας Γκάλαδον, ήξερε ότι η επιλογή της έγινε. Πέρασαν ένα διάστημα μαζί στο Λοθλόριεν, και την παραμονή του Μεσοκαλόκαιρου αντάλλαξαν τους όρκους τους στο Κέριν Άμροθ. Αλλά ο Έλροντ είπε στον Άραγκορν ότι η κόρη του δεν θα παντρευόταν κάποιον Άνθρωπο κατώτερο από τον Βασιλιά της Γκόντορ και της Άρνορ. Ο Άραγκορν τότε ξεκίνησε για άλλη μια φορά το επίπονο ταξίδι του στην προσπάθειά του να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

Ο Έλροντ κάλεσε την Άργουεν πίσω στο Ρίβεντελ το 3009, όταν τα Βουνά της Καταχνιάς και τα εδάφη στα ανατολικά έγιναν επικίνδυνα. Τον Οκτώβριο του 3018, Ο Άραγκορν και η Άργουεν επανασυνδέθηκαν προσωρινά όταν εκείνος επέστρεψε στο Ρίβεντελ με τον Φρόντο Μπάγκινς, αλλά δύο μήνες αργότερα ο Άραγκορν έφυγε με τον Φρόντο στην αναζήτησή του για την καταστροφή του Ενός Δαχτυλιδιού. Στο Λοθλόριεν, η Γκαλάντριελ έδωσε στον Άραγκορν το Ελέσσαρ, το οποίο είχε αφήσει εκεί γι' αυτόν η Άργουεν.

Μετά την Πτώση του Σάουρον, η Άργουεν ταξίδεψε νότια για τη Γκόντορ με τον πατέρα της. Έφτασε στη Μίνας Τίριθ την Παραμονή του Μεσοκαλόκαιρου του 3019. Η Άργουεν και ο Άραγκορν παντρεύτηκαν και εκείνη έγινε η βασίλισσα του Επανενωμένου Βασιλείου. Η Άργουεν ταξίδεψε στο Έντορας με τη νεκρική πομπή του Βασιλιά Θέοντεν. Μετά την κηδεία, η Άργουεν και ο Έλροντ ανέβηκαν στους λόφους για να αποχαιρετιστούν για τελευταία φορά. Στη συνέχεια ο Έλροντ έφυγε και ο ίδιος και η κόρη του δεν ξαναείδαν ποτέ ο ένας τον άλλο. Ο Έλροντ διέσχισε τη θάλασσα για να συναντήσει τη σύζυγό του στους Αθάνατους Τόπους στις 29 Σεπτεμβρίου του έτους 3021.

Η Άργουεν και ο Άραγκορν ζούσαν μαζί ευτυχισμένοι για 120 χρόνια. Είχαν ένα γιο, τον Ελντάριον, καθώς και κόρες. Κατά το έτος 15 της Τέταρτης Εποχής, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα ταξίδεψαν στο Βόρειο-βασίλειο. Η Άργουεν έδεσε το Ελεντίλμιρ στο μέτωπο του Άραγκορν, όταν εκείνος ανέλαβε την πλήρη βασιλεία της Άρνορ.

Ο Άραγκορν πέθανε το έτος 120 της Τέταρτης Εποχής. Η Άργουεν λυπήθηκε βαθύτατα και επιτέλους κατάλαβε την πίκρα της θνησιμότητας. Είπε αντίο στα παιδιά της και πήγε στο Λοθλόριεν όπου πέθανε τον επόμενο χειμώνα. Ο τάφος της ήταν στο Κέριν Άμροθ, εκεί όπου εκείνη και ο Άραγκορν αντάλλαξαν τους όρκους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: