Έογουιν

H Éowyn, η Αρχόντισσα του Rohan, επίσης γνωστή ως η Λευκή Κυρά του Rohan και η Αρχόντισσα της Ithilien, ήταν μέλος του Οίκου του Eorl και η ανιψιά του βασιλιά Theoden του Rohan. Ήταν η κόρη της Théodwyn, της αδελφής του Theoden, και του Éomund του Eastfold. Ο αδελφός της ήταν o Éomer Éadig. Μετά το τέλος του Πολέμου του Δαχτυλιδιού, παντρεύτηκε τον Faramir και έκαναν ένα γιο, τον Elboron.


Μετά το θάνατο των γονιών τους το 3002 της Τρίτης Εποχής, η Έογουιν και ο Έομερ πήγαν στο σπίτι του Θέοντεν και μεγάλωσαν εκεί. Η Έογουιν με τον καιρό έγινε ψηλή και λεπτή, με χάρη και περηφάνια που πήρε από τη μητέρα της.

Πριν από τη Μάχη του Χόρνμπεργκ, η Έογουιν έμεινε να φροντίσει τη Μέντουσελντ, τη Χρυσή Αίθουσα που βρισκόταν σε ένα καταπράσινο ύψωμα στο Έντορας, όταν ο Θέοντεν και ο Έομερ οδήγησαν τους υπόλοιπους Ροχίρριμ προς τα δυτικά. Στην πραγματικότητα, ο βασιλιάς Θέοντεν την είχε ονομάσει κυβερνήτη του Ρόχαν κατά την απουσία τη δική του και του Έομερ, διότι εκτός του ότι θα έπρεπε να κυβερνάει κάποιος από τον Οίκο του Έορλ, η Έογουιν ήταν ατρόμητη και όλοι την αγαπούσαν (και γιατί τόσο εκείνος όσο και ο Έομερ ήταν τα τελευταία αρσενικά του Οίκου).

Η Έογουιν αποκάλυψε την ιδιοσυγκρασία της, όταν ο Άραγκορν ήταν έτοιμος να ξεκινήσει για τα βουνά ώστε να επιχειρήσει να πάει στα Μονοπάτια των Νεκρών. Ανίκανη να τον αποτρέψει, προσφέρθηκε να τον συνοδεύσει, δηλώνοντας ότι κουράστηκε να κρύβεται στους λόφους και ότι επιθυμούσε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο και τη μάχη. Το μόνο πράγμα που φοβόταν ήταν ένα κλουβί. Ωστόσο, ο Άραγκορν της θύμισε το χρέος της να κυβερνήσει το λαό μέχρι την επιστροφή του βασιλιά και έφυγε χωρίς αυτήν.

Αργότερα, όταν οι δυνάμεις του Ρόχαν συγκεντρώθηκαν για να πάνε στη Γκόντορ, η Έογουιν μεταμφιέστηκε σε άντρα και με το ψευδώνυμο Ντέρνχελμ ταξίδεψε με τους Καβαλάρηδες του Ρόχαν, παίρνοντας μαζί της τον Μέρρυ, ο οποίος είχε επίσης διαταχθεί να παραμείνει πίσω. Κατά τη διάρκεια της Μάχης στα Πεδία του Πέλεννορ, πολέμησε στο πλευρό του Βασιλιά Θέοντεν, και όταν εκείνος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μάχης από τον Μάγο-Βασιλιά της Άνγκμαρ, εκείνη και ο Μέρρυ έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Αντιμετωπίζοντας τον Μάγο-Βασιλιά, ο οποίος καυχιόταν ότι κανένας ζωντανός άντρας δεν θα τον εμπόδιζε, η Έογουιν αφαίρεσε το κράνος της και, αποκαλύπτοντας τα μακριά χρυσά μαλλιά της, δήλωσε υπερήφανα: "Εγώ δεν είμαι άντρας ζωντανός. Μπροστά σου βλέπεις μια γυναίκα". Η Αρχόντισσα Έογουιν σκότωσε τον Μάγο-Βασιλιά αφότου ο Μέρρυ τον μαχαίρωσε πίσω από το γόνατο. Η μαχαιριά του Μέρρυ έκανε τον Μάγο-Βασιλιά ευάλωτο, ενώ η επίθεση της Έογουιν τον οδήγησε στο θάνατο.

Η Έογουιν τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτή τη μάχη και, λόγω της δηλητηριώδους επίδρασης του Νάζγκουλ, αντιμετώπιζε σχεδόν βέβαιο θάνατο, ωστόσο, την θεράπευσε εγκαίρως ο Άραγκορν κατά τη σύντομη παραμονή του στη Μίνας Τίριθ. Δεδομένου ότι δεν είχε ακόμη ανακάμψει πλήρως, δεν μπορούσε να ενταχθεί με τον στρατό του Άραγκορν στην πορεία τους προς τη Μόρντορ. Ωστόσο, ενώ ανάρρωνε στα Σπίτια της Γιατρειάς, συνάντησε τον Φάραμιρ και ερωτεύτηκαν.

Μετά την ήττα του Σάουρον, το ζευγάρι παντρεύτηκε και έμεινε
στο Έμυν Άρνεν στην Ιθίλιεν, της οποίας ο Φάραμιρ έγινε ο κυβερνών Πρίγκηπας. Η Έογουιν έγινε γνωστή ως η Αρχόντισσα της Ιθίλιεν. 'Εκαναν ένα γιο, τον Έλμπορον, ο οποίος διαδέχτηκε τον Φάραμιρ μετά τον θάνατό του ως Επίτροπος της Γκόντορ, Πρίγκηπας της Ιθίλιεν και Άρχοντας του Έμυν Άρνεν. Εγγονός τους ήταν ο Μπάραχιρ, ο οποίος έγραψε την Ιστορία του Άραγκορν και της Άργουεν στην Τέταρτη Εποχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: