Νίμλοθ (Ξωτικό)

H Nimloth, ένα Ξωτικό του Doriath στην Πρώτη Εποχή, ήταν η σύζυγος του Dior και η μητέρα των Elwing, Eluréd και Elurín. Ήταν η κόρη του Galathil, γιου του Galadhon, γιου του Elmo. Ο Elmo ήταν ο αδελφός του Olwë και του Elwë, καθιστώντας την έτσι συγγενή του βασιλιά Thingol. Όταν ο Thingol πέθανε και ανέλαβε τον θρόνο ο Dior, η Nimloth έγινε Βασίλισσα του Doriath. Το όνομα Nimloth σημαίνει "Λευκό Λουλούδι" στη Sindarin.


Η Νίμλοθ παντρεύτηκε τον Ντίορ τον Όμορφο, τον δεύτερο ξάδελφό της, γεγονός που την κατέστησε κληρονόμο της Μέλιαν, τη Βασίλισσα του Ντόριαθ. Για λίγα χρόνια πριν το θάνατο του Θίνγκολ, έζησε κοντά στην γη του Λάνθιρ Λάμαθ στους πρόποδες των Γαλάζιων Βουνών στα Βορειοανατολικά. Εκεί γέννησε τρία παιδιά, τον Ελουρέντ, τον Ελουρίν και την Έλγουινγκ.

Όταν ο Θίνγκολ πέθανε, η Νίμλοθ πήγε με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους Βορειοδυτικά στο Ντόριαθ και έγινε Βασίλισσα. Η βασιλεία τους ήταν μικρή, ωστόσο, καθότι οι Γιοί του Φέανορ επιτέθηκαν στο Μένεγκροθ και σκότωσαν εκείνη και τον Βασιλιά Ντίορ κατά τη Δεύτερη Αδελφοκτονία. Η Έλγουινγκ διέφυγε στα Λιμάνια του Σίριον, αλλά είναι άγνωστο αν τα αδέλφια της επέζησαν ή όχι. Παραδοσιακά λεγόταν μεταξύ των Νάντορ του Οσσίριαντ ότι, αφότου τα δυό αδέρφια εγκαταλείφθηκαν στο δάσος για να πεθάνουν από τους υπηρέτες του Κέλεγκορμ, τα πουλιά και τα θηρία του δάσους τους οδήγησαν σε ασφαλές μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: