Έλγουινγκ

H Elwing, επίσης γνωστή ως Elwing η Λευκή, ήταν η κόρη του Dior και της Nimloth, εγγονή του Beren και της Luthien και η μικρότερη αδελφή των διδύμων Eluréd και Elurín. Ήταν η σύζυγος του Eärendil του Ναυτικού και η μητέρα του Elrond και του Elros. Λέγεται ότι μπορούσε να μιλήσει με τα πουλιά και να πάρει τη μορφή κύκνου. Το όνομα Elwing σημαίνει "Αστροσταλίδα".


Όταν η Έλγουινγκ ήταν πολύ νέα, ο πατέρας της κληρονόμησε το θρόνο του Ντόριαθ μαζί με το Σίλμαριλ που ανακτήθηκε από τον διάσημο παππού της τον Μπέρεν, έναν Άνθρωπο των Εντάιν, και τη γιαγιά της, την Λούθιεν του Ντόριαθ. Τότε, εκείνη και οι δίδυμοι αδελφοί της, Ελουρέντ και Ελουρίν, μετακόμισαν με τους γονείς τους, τον Ντίορ και τη Νίμλοθ, στις σπηλιές του Μένεγκροθ στο Ντόριαθ. Το 506 της Πρώτης Εποχής, οι Γιοί του Φέανορ, οδηγούμενοι από τον τρομερό όρκο τους, επιτέθηκαν στο Μένεγκροθ και σκότωσαν τους γονείς της (τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα του Ντόριαθ). Στη συνέχεια έπιασαν τους μεγαλύτερους αδερφούς της και τους άφησαν στο δάσος να πεθάνουν. Η ίδια γλύτωσε τη Δεύτερη Αδελφοκτονία και διέφυγε με το Σίλμαριλ για τα Λιμάνια του Σίριον. Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε τον Εαρέντιλ και γέννησε τους διδύμους Έλροντ και Έλρος.

Το 538 της Πρώτης Εποχής, οι εναπομείναντες Γιοί του Φέανορ επιτέθηκαν στα Λιμάνια του Σίριον διεκδικώντας εκ νέου το Σίλμαριλ που είχε στην κατοχή της. Έπιασαν τους γιους της, αλλά όταν ήρθαν για να πιάσουν κι εκείνη, η Έλγουινγκ έπεσε μέσα στην Μεγάλη Θάλασσα. Με τη δύναμη του Βάλα Ούλμο πήρε τη μορφή ενός λευκού πουλιού και πήγε στον Εαρέντιλ στο πλοίο του, το Βίνγκιλοτ, με το Σίλμαριλ στο στήθος της. Πλεύσανε μαζί για το μεγάλο ταξίδι του συζύγου της προς τη Δύση και, σε αντίθεση με το πλήρωμα του πλοίου του, αρνήθηκε να διαχωριστεί από αυτόν, όταν εκείνος αναζήτησε τους Βάλαρ στο Βάλινορ. Καθώς ο Εαρέντιλ μιλούσε μαζί τους, εκείνη πήγε στο Αλκουαλόντε και είπε στους Φαλμάρι (οι οποίοι, ως Τελέρι, ήταν συγγενείς του Θίνγκολ) για την πολυτάραχη ιστορία του Μπελέριαντ, και αργότερα τους έπεισε να στείλουν πλοία για τον Στρατό του Βάλινορ. Όταν οι Βάλαρ είπαν στον Εαρέντιλ και στην Έλγουινγκ, και οι δύο Μισοί-Ξωτικά, να επιλέξουν σε ποια από τις δύο φυλές θα θέλανε να ανήκουν, ο Εαρέντιλ την άφησε να διαλέξει και για τους δυό τους. Εξαιτίας όσων είχαν συμβεί  στη γιαγιά της, τη Λούθιεν, η Έλγουινγκ αποφάσισε να συγκαταλέγεται μεταξύ των Ξωτικών, όπως έκανε και ο Εαρέντιλ για χάρη της. 

Της δόθηκε ένας πύργος για να ζει στις ακτές του Έλνταμαρ, και εκεί τάιζε τα θαλασσοπούλια που ερχόντουσαν στα παράθυρά της. Τελικά έμαθε τη γλώσσα τους, και ήταν σε θέση να μεταμορφωθεί σε κύκνο, πετώντας για να βρεί τον Εαρέντιλ όταν εκείνος επέστρεφε από τα ταξίδια του στον ουρανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: