Μαέγκλιν

O Maeglin ήταν ο γιος του Eöl του "Σκοτεινού Ξωτικού" και της Aredhel, της κόρης του Fingolfin, κατά την Πρώτη Εποχή. Ήταν πρίγκηπας του Κρυφού Βασιλείου της Gondolin αλλά και ο μεγαλύτερος προδότης των Αρχαίων Ημερών, καθότι αποκάλυψε τη θέση της Κρυμμένης Πόλης στον Σκοτεινό Άρχοντα Morgoth, ο οποίος αργότερα την λεηλάτησε και την κατέστρεψε. Maeglin σημαίνει «Aιχμηρή Mατιά» στη Sindarin.


Η Αρέδελ είχε αφήσει την Γκοντόλιν για να περιπλανηθεί στο Μπελέριαντ. Στο δάσος του Ναν Έλμοθ γνώρισε τον Έολ, ο οποίος έκανε ένα μαγικό ξόρκι ώστε εκείνη να χάνεται στο δάσος και να καταλήγει κοντά στο σπίτι του, έμεινε μαζί του και γέννησε τον Μαέγκλιν. Το παιδί μεγάλωσε ακούγοντας ιστορίες για την Γκοντόλιν, την Κρυμμένη Πόλη, και για τον θείο του, τον Τούργκον, ο οποίος δεν είχε διάδοχο για τον θρόνο, ώστε γεννήθηκε σιγά σιγά στο μυαλό του η ιδέα να αφήσει πίσω του τα σκοτεινά μέρη του Ναν Έλμοθ.

Χρόνια αργότερα, η Αρέδελ άφησε τον Έολ και πήρε το γιο της (ο οποίος έκλεψε το ξίφος του πατέρα του, το Ανγκουίρελ) μαζί της, και οι δυο τους επέστρεψαν στην Γκοντόλιν. Ο Έολ όμως τους είχε ακολουθήσει. Όταν ο Τούργκον αποφάσισε ότι θα δεχόταν τον Έολ ως συγγενή αν έμενε στην Γκοντόλιν, εκείνος προσπάθησε να σκοτώσει τον Μαέγκλιν με ένα δηλητηριασμένο ακόντιο, αλλά αντ' αυτού χτύπησε την Αρέδελ όταν εκείνη μπήκε μπροστά για να τον προστατεύσει. Η Αρέδελ πέθανε και ο Έολ πετάχτηκε από τον ψηλό λόφο στα βόρεια της πόλης, μπροστά στα μάτια του Μαέγκλιν, τον οποίο ο πατέρας του καταράστηκε να βρει τον ίδιο το θάνατο.

Αν και ήταν πλέον ορφανός, ο
Τούργκον του απέδωσε τιμές και ο Μαέγκλιν διδάχτηκε πολλά και έγινε πρίγκηπας που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης. Βρήκε πλούσια κοιτάσματα μετάλλων στο Εκόριαθ γύρω από την πόλη, και έφτιαξε όπλα από χάλυβα ισχυρότερα από όσα είχαν φτιαχτεί πριν. Το ορυχείο του στο Εκόριαθ ονομάστηκε Άνγκαμπαρ, "Σιδερένιες Εκσκαφές". Στη Μάχη των Αμέτρητων Δακρύων, ο Μαέγκλιν αρνήθηκε να παραμείνει πίσω ως αντιβασιλέας και πήγε στην μάχη με τον Τούργκον, όπου αποδείχτηκε πολύ γενναίος. Η έβδομη και τελευταία Πύλη της Γκοντόλιν, η Πύλη του Ατσαλιού, ήταν δημιουργία του Μαέγκλιν.

Αν και ήταν ένας από τους πανίσχυρους πρίγκηπες της
Γκοντόλιν, αυτό που επιθυμούσε περισσότερο ήταν η κόρη του Τούργκον, η Ίντριλ, η πρώτη του ξαδέλφη. Δεν υπήρχε όμως καμία ελπίδα γι' αυτόν, καθότι οι Έλνταρ δεν παντρεύονταν με τόσο στενούς συγγενείς. Επιπλέον, η Ίντριλ διαισθανόταν ότι υπήρχε μέσα του κάτι παράξενο και στραβό και τον απέφευγε για όσο χρονικό διάστημα υπήρχε η Γκοντόλιν. Έτσι, η αγάπη μέσα στην καρδιά Μαέγκλιν στράφηκε στο σκοτάδι και αν και ο ίδιος δεν είχε ούτε τον θρόνο ούτε και την Ίντριλ, έμεινε σιωπηλός, περιμένοντας την ευκαιρία να τα πάρει και τα δύο.

Όταν ήρθε ο
Τούορ φέρνοντας την προειδοποίηση του Ούλμο για τον κίνδυνο της Γκοντόλιν, ο Μαέγκλιν κάθισε εκ δεξιών του Τούργκον και τάχθηκε κατά του Τούορ. Ο γάμος του Τούορ και της Ίντριλ μεγάλωσε το μίσος του Μαέγκλιν. Αν και φαινομενικά όλα ήταν καλά και τίποτα δεν φαινόταν που να μπορούσε να επισκιάσει την ευδαιμονία του βασιλείου, η Ίντριλ, επειδή ήταν σοφή και έβλεπε μακριά, υποπτευόταν κάτι και άρχισε την δημιουργία του μυστικού της περάσματος (ένα τούνελ που χτίστηκε κρυφά με εντολή της Ίντριλ, το οποίο οδηγούσε έξω από την πόλη, πέρα μακριά από τα τείχη). Αργότερα, ψάχνωντας για μέταλλα, ο Μαέγκλιν αψήφησε την εντολή του Τούργκον να μείνει μέσα στα βουνά, και πιάστηκε από Όρκς και μεταφέρθηκε στην Άνγκμπαντ. Ο Μόργκοθ του υποσχέθηκε τον θρόνο της Γκοντόλιν και το χέρι της Ίντριλ σε αντάλλαγμα για την αποκάλυψη της θέσης της Κρυμμένης Πόλης, δελεάζοντας έτσι τον Μαέγκλιν στη μεγαλύτερη και πιο κατάπτυστη προδοσία των Αρχαίων Ημερών

Ο Μαέγκλιν επέστρεψε στην 
Γκοντόλιν χωρίς να πει τίποτα για τη συνάντησή του για να βοηθήσει στην επίθεση από μέσα, αλλά πολλοί παρατήρησαν μια αλλαγή. Κατάφερε να στρέψει μερικούς από τους πιο αδύναμους άρχοντες με το μέρος του. Όταν οι στρατιές του Μόργκοθ περιέβαλαν την πόλη, ο Εαρέντιλ ήταν επτά ετών. Η Γκοντόλιν πολιορκήθηκε και καθώς η μάχη μαινόταν, ο Τούορ προσπάθησε να γλυτώσει την Ίντριλ και τον Εαρέντιλ από τη λεηλασία, αλλά ο Μαέγκλιν τους έπιασε και τους δύο. Ο Τούορ μονομάχησε μαζί του στα τείχη της πόλης και τον πέταξε από κάτω, και το σώμα του χτύπησε στο βουνό τρεις φορές πριν πέσει μέσα στις φλόγες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα ρε φίλε τώρα ανακάλυψα το μπλογκ και εχεις κάνει απίστευτη δουλειά ...

Γιώργος Ζ

Unknown είπε...

Τελικά πάντα υπάρχουν προδότες