Κενό

Το Κενό, επίσης γνωστό ως Εξώτερο Κενό, Άχρονο Κενό, Αιώνιο Σκοτάδι και Αρχαίο Σκοτάδι, βρισκόταν πέρα ​​από την Arda και τον κόσμο, και πιθανότατα ισοδυναμoύσε με το διάστημα. Η ήταν δημιουργημένη ανάμεσα στο Κενό, αλλά δεν αποτελούσε μέρος του. Στην Quenya ονομαζόταν Avakúma, Oiakúma and Kúma.

 
Σύμφωνα με την Αϊνουλιντάλη, ο Ιλούβαταρ κατοίκησε στις Άχρονες Αίθουσες οι οποίες ήταν ξεχωριστές από το Κενό. Πριν από τη δημιουργία της Έα, ο Μέλκορ περιπλανιόταν στο Κενό ψάχνοντας για τη Άφθαρτη Φλόγα, την πηγή της δημιουργικής δύναμης του Έρου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


Πιστεύεται ότι πολλά πλάσματα δημιουργήθηκαν στο Κενό λόγω των παραφωνιών που προκάλεσε ο Μέλκορ στη Μουσική των Άινουρ (ίσως η Ουνγκόλιαντ να ήταν ένα από αυτά). Αργότερα, μετά την ήττα του στον Πόλεμο της Οργής, ο Μόργκοθ πετάχτηκε στο Κενό μέσα από την Πόρτα της Νύχτας πέρα από τα Τείχη του Κόσμου, αλλά, σύμφωνα με μια προφητεία, λέγεται ότι θα επιστρέψει στον Κόσμο για την Τελική Μάχη, όπως και ο Σάουρον, το πνεύμα του οποίου μπήκε στο Κενό όταν καταστράφηκε το Ένα Δαχτυλίδι.

Είναι πιθανό το πνεύμα του Γκάνταλφ να μπήκε στο Κενό μετά την μάχη του με τον Μπάλρογκ στη Μόρια, καθότι ο ίδιος "πέρασε έξω από την σκέψη και τον χρόνο."

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Melian είναι κάτι σαν την κόλαση το κενό για τον Τολκιν;