Άραθορν Β'

Ο Arathorn II ήταν ο 15ος αρχηγός των Dúnedain και ο πατέρας του μετέπειτα Κληρονόμου του Isildur, Aragorn II Elessar, τον Βασιλιά του Επανενωμένου Βασιλείου. Διαδέχτηκε τον πατέρα του, τον Arador, όταν εκείνος σκοτώθηκε το 2930 της Τρίτης Εποχής. Γεννημένος το 2873, πέθανε το έτος 2933, σε ηλικία 60 ετών. Arathorn σημαίνει "Σταθερός Βασιλιάς" στη Sindarin.


Όπως και με τους προπάτορές του, τον μεγάλωσε ο Έλροντ στο Ρίβεντελ, όσο  ο πατέρας του, ο Άραντορ, έλειπε στην ερημιά. Κατά το τελευταίο έτος της αρχηγίας του πατέρα του, ο Άραθορν ζήτησε το χέρι της Γκίλραεν σε πολύ νεαρή ηλικία (μόλις 22 ετών). Αν και ο πατέρας της, ο Ντίρχαελ, αντιτάχθηκε αρχικά στον γάμο τους, η γνώμη της συζύγου του, της Ιβόργουεν, επικράτησε, καθότι ήταν προικισμένη με διορατικότητα και είδε ότι από αυτόν τον γάμο θα γεννηθεί η ελπίδα για τους Ντουνεντάιν. Ο γάμος έγινε τελικά το 2929.

Την επόμενη χρονιά, το 2930 της Τρίτης Εποχής, ο Άραθορν έγινε ο Αρχηγός των Ντουνεντάιν όταν ο πατέρας του αιχμαλωτίστηκε από Τρολς και σκοτώθηκε. Ένα χρόνο αργότερα, η Γκίρλαεν γέννησε ένα γιο τον οποίο ονόμασαν Άραγκορν. Ο Άραθορν κυβέρνησε μόνο για τρία χρόνια, μέχρι το 2933, όταν σκοτώθηκε από ένα βέλος που τρύπησε το μάτι του, ενώ κυνηγούσε Ορκς με τον Έλλανταν και τον Ελρόχιρ, τους δίδυμους γιούς του Έλροντ. Καθώς αποτελούσε παράδοση του λαού του, η Γκίρλαεν πήρε τον μικρό Άραγκορν και τον πήγε στο Ρίβεντελ για να τον αναθρέψει ο Έλροντ σαν γιο του. Αργότερα, διαδέχτηκε τον πατέρα του κι έγινε ο 16ος και τελευταίος Αρχηγός των Ντουνεντάιν Άραγκορν Β',  ενώ αργότερα στέφθηκε Βασιλιάς Ελέσσαρ Τελκόνταρ του Επανενωμένου Βασιλείου της Άρνορ και της Γκόντορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: