Γκίλντορ Ινγκλόριον

Ο Gildor Inglorion ήταν Ñoldo του Οίκου του Finrod κι έζησε στο Rivendell στην Τρίτη Εποχή. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 3018, ο Gildor και μια ομάδα Ξωτικών περνούσαν από το Shire, τραγουδώντας καθώς περπατούσαν και, χωρίς να το καταλάβουν, έκαναν έναν Nazgûl που καταδίωκε τον Frodo να τραπεί σε φυγή. Ο Gildor αναγνώρισε τον Frodo, αν και δεν είχαν συναντηθεί ποτέ, διότι ήξερε τον Bilbo. Κάλεσε τον Frodo, μαζί με τους Sam Gamgee και Pippin Took, να περάσουν τη νύχτα με την συντροφιά των Ξωτικών.

 
Στα μάτια των Χόμπιτς, ο Γκίλντορ και τα Ξωτικά έμοιαζαν να λάμπουν καθώς περπατούσαν τη νύχτα, ενώ το αστρόφως έφεγγε στα μαλλιά και στα μάτια τους. Κατασκήνωσαν σε ένα ξέφωτο στο Γούντι Εντ, κοντά στο Γούντχολ, και τα Ξωτικά προμήθευσαν τα Χόμπιτς με ψωμί, φρούτα και ένα αρωματικό ποτό. Ο Φρόντο παρέμεινε ως αργά συζητώντας με τον Γκίλντορ για τους πολλούς κινδύνους που θα αντιμετώπιζαν σύντομα τα Χόμπιτς. Ο Φρόντο είχε χαιρετήσει τον Γκίλντορ λέγοντας "Elen síla lúmenn' omentielvo" ("Ένα άστρο λάμπει από την ώρα που συναντηθήκαμε"), κι εκείνος εντυπωσιασμένος με τη γνώση της αρχαίας γλώσσας και των παραδόσεων, επαίνεσε τον Φρόντο και τον ονόμασε Φίλο των Ξωτικών. Ο Γκίλντορ αντιλήφθηκε ότι ο Εχθρός έψαχνε το Χόμπιτ, αν και δεν ήξερε γιατί. Ήταν απρόθυμος να δώσει στον Φρόντο οποιαδήποτε συμβουλή εν απουσία του Γκάνταλφ.

Του είπε να φύγει γρήγορα και να πάρει μαζί του φίλους που θα μπορούσε να εμπιστευτεί και να ξεφύγει από το Νάζγκουλ. Υποσχέθηκε επίσης να ενημερώσει τα Ξωτικά και άλλους για να προσέχουν τον Φρόντο και να τον βοηθήσουν στο ταξίδι του. Ο Γκίλντορ ήταν αληθινός στον λόγο του, καθότι και ο Τομ Μπομπαντίλ και ο Άραγκορν έμαθαν για τον κίνδυνο του Φρόντο από τον ίδιο. Η είδηση έφτασε επίσης στο Ρίβεντελ και ο Γκλορφίντελ πήγε να βρει τον Άραγκορν και τα Χόμπιτς όταν τους καταδίωκαν οι Νάζγκουλ από το Άμον Σούλ.

Ο Γκίλντορ και τα
Ξωτικά συνέχισαν τον δρόμο τους. Είχε πει στον Φρόντο ότι αργοπορούσαν στη Μέση-Γη προτού πάνε στα Γκρίζα Λιμάνια για να περάσουν από τη Μεγάλη Θάλασσα στο Άμαν. Το πού περιπλανήθηκαν δεν είναι γνωστό, αλλά στις 22 Σεπτεμβρίου 3021, ο Γκίλντορ και ο Φρόντο συναντήθηκαν ξανά στο ίδιο σημείο στο Γούντι Εντ όπου είχαν συναντηθεί τρία χρόνια νωρίτερα. Μαζί με τον Έλροντ, την Γκαλάντριελ και τον Γκάνταλφ, ταξίδεψαν στα Γκρίζα Λιμάνια και μαζί αναχώρησαν από τη Θάλασσα για τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: