H Απαγορευμένη Πόρτα

Η Απαγορευμένη Πόρτα, που ονομάζεται επίσης Πύλη των Νεκρών και Σκοτεινή Πόρτα, ήταν η είσοδος στα Μονοπάτια των Νεκρών κάτω από τα Λευκά Όρη. Το 2570 της Τρίτης Εποχής, ο Baldor, ο γιος του Brego, πέρασε μέσα από αυτή την είσοδο και δεν επέστρεψε ποτέ. Στις 8 Μαρτίου του 3019, ο Aragorn και η ομάδα του πέρασαν την Πόρτα κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Δαχτυλιδιού για να καλέσουν τον Στρατό των Νεκρών.


H Απαγορευμένη Πόρτα ήταν η αρχαία είσοδος που οδηγούσε στα Μονοπάτια των Νεκρών, μέσα από το βράχο στη βάση του Στοιχειωμένου Βουνού. Ανακαλύφθηκε στις πρώτες μέρες του Ρόχαν από τον Μπρέγκο, τον δεύτερο βασιλιά, και τον γιο του τπν Μπάλντορ, που εξερευνούσαν τη νέα τους γη. Έχοντας ανακαλύψει τον τόπο που θα γινόταν το Οχυρό του Ντανχάρροου, ταξίδεψαν και βρήκαν μια Πόρτα στην πλαγιά του βουνού. Στο κατώφλι της πόρτας βρήκαν έναν γέρο, ο οποίος τους προειδοποίησε να μην εισέλθουν, καθότι ο καιρός δεν είχε έρθει ακόμη. Ο γέρος πέθανε λίγο μετά και δεν αποκάλυψε περισσότερα. Παρά την προειδοποίηση, ο Μπάλντορ είδε την Απαγορευμένη Πόρτα ως πρόκληση, ώστε, στη γιορτή που διοργανώθηκε για το χτίσιμο του Μέντουσελντ, ορκίστηκε να περάσει την Πόρτα και να εισέλθει στα Μονοπάτια των Νεκρών. Έτσι κι έκανε, και δεν φάνηκε ποτέ ξανά.

Ο καιρός που αναφέρθηκε στην προφητεία του γέρου, ήρθε περισσότερο από τετρακόσια χρόνια αργότερα, όταν ο Άραγκορν και η ομάδα του πέρασαν από την Απαγορευμένη Πόρτα. Μέσα, βρήκαν τα οστά ενός πλούσια θωρακισμένου πολεμιστή: τα θνητά λείψανα του Μπάλντορ, που είχε χαθεί αιώνες πριν. Ως Kληρονόμος του Ισίλντουρ, ο Άραγκορν είχε τη δύναμη να απαλλάξει τους Νεκρούς από τον σπασμένο όρκο κι έτσι, όχι μόνο του επέτρεψαν να περάσει τα Μονοπάτια τους, αλλά τον ακολούθησαν και στη μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: