Ταρ-Ανκάλιμε

H Tar-Ancalimë ήταν η έβδομη κυβερνήτης του Númenor και η πρώτη βασίλισσα που κυβέρνησε, κόρη του Tar-Aldarion και της Erendis. Η βασιλεία της διήρκησε για περισσότερα από 205 χρόνια, και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μετά από αυτή του Elros Tar-Minyatur. Ancalimë σημαίνει "Η Πιο Φωτεινή" στην Quenya


Η Ταρ-Ανκάλιμε ανατράφηκε από τη μητέρα της, την Ερέντις. Όταν ήταν τεσσάρων ετών, ο πατέρας της, ο Αλντάριον, άφησε την οικογένειά του για να επιστρέψει στην μεγάλη του αγάπη, την θάλασσα. Όταν εκείνος έφυγε, η Ερέντις πήρε την μικρή Ανκάλιμε από το Αρμένελος και μετακόμισαν στα βοσκοτόπια στην εξοχή του Εμέριε. Η μοναδική παιδική φίλη της Ανκάλιμε ήταν η Ζαμίν και η ίδια είδε ελάχιστους άντρες.

Μεγαλώνοντας απέρριπτε όλους τους ευγενείς που ζητούσαν το βασιλικό της χέρι σε γάμο. Κάποια στιγμή άρχισε να κάνει στενή παρέα με έναν βοσκό ονόματι Μάμαντιλ, στην πορεία όμως ανακάλυψε ότι ο Μάμαντιλ δεν ήταν βοσκός, αλλά άλλος ένας ευγενής που λεγόταν Χάλλακαρ, γιος του Χάλλαταν. Παντρεύτηκαν το έτος 1000 της Δεύτερης Εποχής. Τόσο η Ταρ-Ανκάλιμε όσο και ο Χάλλακαρ ήταν απόγονοι πέμπτης γενιάς του βασιλιά Βάρνταμιρ Νόλιμον, οπότε ο γάμος τους έγινε περισσότερο για πολιτικούς λόγους, παρά από αγάπη.

Ο Ταρ-Αλντάριον άλλαξε τους κανόνες της διαδοχής, ώστε η Ανκάλιμε κληρονόμησε απευθείας το Σκήπτρο λίγα χρόνια προτού πεθάνει ο πατέρας της, σύμφωνα με το εθιμοτυπικό των Νουμενόριανς, κι έτσι έγινε η πρώτη Βασίλισσα του Νούμενορ. Εάν ο νόμος δεν είχε αλλάξει, τότε ο θρόνος θα είχε περάσει στο γιο της αδελφή του, τον Σόροντο. Η βασίλισσα λοιπόν, ήθελε να γεννήσει έναν διάδοχο για να εξασφαλίσει το θρόνο από τον Σόροντο. Μετά τη γέννηση του γιου τους, του Ανάριον, ο Χάλλακαρ και η Ταρ-Ανκάλιμε έζησαν χωριστά. Μετά το θάνατο του πατέρα της, η Ταρ-Ανκάλιμε παραβίασε την τακτική του και δεν έδωσε περαιτέρω βοήθεια στον Γκιλ-γκάλαντ. Επιπλέον, η ίδια είχε απαγορεύσει στις υπηρέτριές της να παντρευτούν, αλλά ο Χάλλακαρ τα είχε κανονίσει διαφορετικά.
 
Η Ταρ-Ανκάλιμε πέθανε το έτος 1285 της Δεύτερης Εποχής μετά από 205 χρόνια διακυνέρνησης, σε ηλικίας 412 ετών. Στον θρόνο την διαδέχτηκε ο γιος της, Ταρ-Ανάριον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: