Ο Βράχος του Έρεχ

Ο Βράχος του Erech ήταν ένας μεγάλος μαύρος βράχος που ήταν στημένος στο Λόφο του Erech, νότια των Λευκών Βουνών στη Gondor. Εκεί ήταν όπου ο βασιλιάς των Βουνών ορκίστηκε πίστη στον Isildur. Είχε σφαιρικό σχήμα και διάμετρο περίπου 6 μέτρα.



Στη Δεύτερη Εποχή, ο Ισίλντουρ έφερε μαζί του από το Νούμενορ έναν μεγάλο, μαύρο βράχο ως σύμβολο της γενιάς του. Τον έβαλε πάνω στο Λόφο του Έρεχ και εκεί ήταν όπου ο Βασιλιάς των Νεκρών και οι δικοί του ορκίστηκαν πίστη στον Ισίλντουρ, τον καιρό  της Τελευταίας Συμμαχίας. Επειδή όμως δεν τήρησαν τον όρκο τους, o Ισίλντουρ τους καταράστηκε να μην βρίσκουν ανάπαυση έως ότου εκπληρώσουν τον όρκο τους. Οι Επίορκοι στοίχειωσαν τους λόφους και τα Μονοπάτια των Νεκρών για περισσότερα από 3000 χρόνια.

Από τότε ο Βράχος έγινε ένα μυστηριώδες και τρομακτικό μέρος, που αποφεύχθηκε από τους ανθρώπους της κοιλάδας, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είχε πέσει από τον ουρανό και στοιχειώθηκε από ανήσυχα πνεύματα. Η περιοχή εγκαταλείφθηκε τελείως μέχρι το τέλος της Τρίτης Εποχής. Κατά την εποχή του Βασιλιά Αρβεντούι του Αρθεντάιν, ο Μάλμπεθ ο προφήτης, πρόβλεψε την εμφάνιση των Νεκρών στον Πόλεμο του Δαχτυλιδιού. Σε αυτήν την προφητεία αναφέρθηκε ο Βράχος του Έρεχ:


    "Ξυπνούν οι νεκροί. Έφτασε τώρα των επίορκων η ώρα.
Στον βράχο του Έρεχ ένα γύρο ξανά θα σταθούν και θα ακούσουν
το βούκινο πάλι στα βουνά να αντηχεί."
 
Μετά από μακρά αναμονή πολλών χρόνων, τα μεσάνυχτα της 8ης Μαρτίου 3019 της Τρίτης Εποχής, ο μοναδικός κληρονόμος του Ισίλντουρ, ο Άραγκορν, πήγε στο Έρεχ για να καλέσει τους Νεκρούς ώστε να εκπληρώσουν τον όρκο τους, υποσχόμενος ότι, αν το έκαναν, θα λυνόταν η κατάρα και θα αναπαύονταν ήρεμα. Στις 13 Μαρτίου, τήρησαν πιστά τον όρκο τους και σχημάτισαν τον Στρατό των Νεκρών για να βοηθήσουν τον Άραγκορν να νικήσει τους Κουρσάρους του Ούμπαρ στο Πελάργκιρ. Μετά τη μάχη, ο Άραγκορν τους απελευθέρωσε από την κατάρα και τους επετράπη να ξεκουραστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: