Τα Εννέα Δαχτυλίδια των Ανθρώπων

Τα Εννέα Δαχτυλίδια των Ανθρώπων είναι τα Δαχτυλίδια της Δύναμης που χρησιμοποίησε ο Sauron για να μετατρέψει εννέα Ανθρώπους σε Nazgul. Το κάθε ένα από τα Εννέα Δαχτυλίδια έφερε πάνω του ένα πολύτιμο λίθο. Δημιουργήθηκαν από τον Celebrimbor και τα Ξωτικά του Εregion γύρω στο 1500 της Δεύτερης Εποχής. Τα Ξωτικά έφτιαξαν τα Δαχτυλίδια κάτω από τις οδηγίες του Sauron, ο οποίος είχε έρθει μεταμφιεσμένος και τους εξαπάτησε σχετικά με την πραγματική του ταυτότητα. Τότε ο Sauron σφυρηλάτησε το Ένα Δαχτυλίδι για να ελέγχει τα άλλα Δαχτυλίδια της Δύναμης. Επειδή είχαν δημιουργηθεί από τα Ξωτικά με τη χρήση των δεξιοτήτων που τους δίδαξε ο Sauron, τα Εννέα Δαχτυλίδια ήταν υποταγμένα στο Ένα Δαχτυλίδι.


Ο Σάουρον κήρυξε τον πόλεμο στα Ξωτικά. Εισέβαλε στο Ερέγκιον το 1697 και άρπαξε τα Εννέα Δαχτυλίδια. Μοίρασε τα Δαχτυλίδια σε εννέα Ανθρώπους, τρεις από τους οποίους λέγεται ότι ήταν Άνθρωποι του Νούμενορ. Οι Άνθρωποι χρησιμοποίησαν τις δυνάμεις των Δαχτυλιδιών τους για να γίνουν μεγάλοι βασιλιάδες και μάγοι και να αποκτήσουν δόξα και πλούτο για τον εαυτό τους.

Τα Εννέα Δαχτυλίδια έκαναν τους κατόχους τους αόρατους και παρέτειναν τη ζωή τους. Αλλά αυτά τα δώρα σύντομα έγιναν κατάρα για τους Ανθρώπους που κατείχαν τα Εννέα Δαχτυλίδια. Τελικά έγιναν μόνιμα αόρατοι και οι ζωές τους παρατάθηκαν τόσο, μέχρι που η διαβίωσή τους έγινε αφόρητη. Έγιναν φαντάσματα, αόρατοι, εκτός από όταν φορούσαν οι ίδιοι μαύρους μανδύες. Οι κάτοχοι των Εννέα Δαχτυλιδιών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ως Δαχτυλιδοφαντάσματα ή Νάζγκουλ, περίπου το 2251 της Δεύτερης Εποχής.

Οι Νάζγκουλ ήταν κάτω από τον έλεγχο του Σάουρον ολοκληρωτικά. Δεν είχαν πλέον δική τους βούληση. Ο Σάουρον, επομένως, είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία στο σχέδιό του μέσω των Εννέα Δαχτυλιδιών, δηλαδή να χρησιμοποιήσει το Ένα Δαχτυλίδι για τον έλεγχο των άλλων Δαχτυλιδιών της Δύναμης. Οι Νάνοι αντιστάθηκαν στην υποδούλωση μέσω των Επτά Δαχτυλιδιών - αν και έγιναν άπληστοι - και τα
Ξωτικά δεν χρησιμοποίησαν τα Τρία Δαχτυλίδια, ενώ ο Σάουρον είχε το Ένα.

Οι Νάζγκουλ έγιναν οι ισχυρότεροι υπηρέτες του Σάουρον. Υπό την καθοδήγηση του Άρχοντα των Νάζγκουλ, γέμισαν με τρόμο τις καρδιές εκείνων που τους συνάντησαν. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Δαχτυλιδιού, οι Νάζγκουλ εστάλησαν για να ανακτήσουν το Ένα Δαχτυλίδι από τον Φρόντο Μπάγκινς. Έλκονταν από το
Ένα Δαχτυλίδι και μπορούσαν να δουν τον Φρόντο όταν αυτός το φορούσε. Αν και ο πειρασμός του Ενός Δαχτυλιδιού ήταν μεγάλος, ο Σάουρον δεν είχε κανένα φόβο ότι κάποιος από τους Νάζγκουλ θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το Ένα Δαχτυλίδι, επειδή ήταν ανίκανοι εντελώς να παρακούσουν τον Σάουρον.

Το
Ένα Δαχτυλίδι καταστράφηκε στις φωτιές στο Βουνό του Χαμού στις 25 Μαρτίου 3019 της Τρίτης Εποχής, και όλα τα άλλα Δαχτυλίδια της Δύναμης κατέστησαν ανίσχυρα. Ο Άρχοντας των Νάζγκουλ είχε ήδη ηττηθεί στη Μάχη των Πεδίων του Πέλεννορ. Οι υπόλοιποι οκτώ Νάζγκουλ χάθηκαν στις φλόγες όταν εξερράγη το Βουνό του Χαμού. Τα Εννέα Δαχτυλίδια καταστράφηκαν όταν το Μπαράντ-ντούρ κατέρρευσε και η Μόρντορ έγινε ερείπιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: