Ερέγκιον

To Eregion ή Hollin, ήταν ένα υπο-βασίλειο των Noldor στο Eriador κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Εποχής, χτισμένο κοντά στα Tείχη της Moria κάτω από τη σκιά του Hithaeglir (Ομιχλιασμένα Βουνά). Η πρωτεύουσά του ήταν το Ost-in-Edhil που ιδρύθηκε το 750 της Δεύτερης Εποχής.


Τα Ξωτικά του Ερέγκιον ζούσαν αρμονικά με τους Νάνους, κάνοντας ελεύθερο εμπόριο με το βασίλειό τους, το Καζάντ-ντούμ. Ένας μεγάλος δρόμος εκτεινόταν απ' το Όστ-ιν-Έδιλ ως το Καζάντ-ντούμ, και εκείνο τον καιρό ξεκίνησε μια πρωτοφανής φιλία μεταξύ των δύο φυλών. Οι κατασκευαστές κοσμημάτων του Ερέγκιον έφτασαν στα ανώτατα επίπεδα δημιουργίας απ' τον καιρό του Φέανορ.

Το Ερέγκιον κατοικούταν από Νόλντορ, και για ένα διάστημα διοικούταν απ' τον Κέλεμπορν και την Γκαλάντριελ, ώσπου έφυγαν για το Λοθλόριεν στην άλλη πλευρά των Ομιχλιασμένων Βουνών. Τότε την ηγεσία ανέλαβε ο Κελεμπρίμπορ, γιος του Κουρούφιν και εγγονός του Φέανορ. Υπό την ηγεσία του, τα Ξωτικά του Ερέγκιον έγιναν φίλοι με τον Άνναταρ, τον "Άρχοντα των Δώρων", και δημιούργησαν τα Δαχτυλίδια της Δύναμης. Όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Άνναταρ ήταν ο Σκοτεινός Άρχοντας Σάουρον, τα Ξωτικά προσπάθησαν να κρύψουν τα Δαχτυλίδια από εκείνον, αλλά κατάφεραν να σώσουν μόνο τα Νάρυα, Νένυα και Βίλυα, τα Τρία Δαχτυλίδια των Ξωτικών. Ο Σάουρον επέστρεψε εκδικητικά στο Χόλλιν το 1697 και, παρά την βοήθεια των Νάνων, το κατέστρεψε ολοκληρωτικά. Οι επιζώντες έφυγαν για το Λίντον, το Λοθλόριεν και το καταφύγιο του Ίμλαντρις (Ρίβεντελ), οι Πύλες της Μόρια έκλεισαν και σφραγίστηκαν και ο Κελεμπρίμπορ σφαγιάστηκε. Κατά την Τρίτη Εποχή, το Ερέγκιον ήταν ένα ευχάριστο, αλλά ακατοίκητο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: