Αλκουαλόντε

To Alqualondë, το Λιμάνι των Κύκνων, ήταν η κύρια πόλη των Falmari (ή αλλιώς Teleri) στις ακτές του Valinor. Λέγεται ότι η πόλη βρισκόταν βόρεια και ανατολικά της Tirion, μεταξύ του Calacirya και του Araman στο βόρειο Eldamar.


Η πόλη ήταν χτισμένη σε ένα φυσικό λιμάνι από πέτρα και είχε τείχη. Η είσοδός της ήταν αψιδωτή και, εκτός από τα μεγάλα λιμάνια, φιλοξενούσε επίσης τον Πύργο του Όλγουε. Η πόλη ήταν καλυμμένη με μαργαριτάρια που βρήκαν τα Ξωτικά στη θάλασσα, αλλά και με πετράδια που απόκτησαν από τους Νόλντορ. Τα διάσημα λευκά πλοία τους σε σχήμα κύκνου με τα χρυσά ράμφη αγκυροβολούσαν εκεί. Χτίστηκε από τους Τελέρι όταν ήρθαν στο Άμαν και βασιλιάς της ήταν ο Όλγουε.

Οταν ο Φέανορ επαναστάτησε ενάντια στη θέληση των Βάλαρ, πήγε στις ακτές του Άμαν αναζητώντας ένα τρόπο να φτάσει στη Μέση-Γη και απαίτησε να χρησιμοποιήσει τα πλοία των Τελέρι. Οι Τελέρι, ωστόσο, αρνήθηκαν και αντιστάθηκαν όταν ο Φέανορ διέταξε τους Νόλντορ να τα πάρουν δια της βίας. Έτσι, ξέσπασε μάχη, η Πρώτη Αδελφοκτονία, στην οποία πολλοί Τελέρι σφαγιάστηκαν, διότι είχαν μόνο κυνηγετικά τόξα ενάντια στους πλήρως εξοπλισμένους Νόλντορ. Στη μάχη συμμετείχαν επίσης ο Φίνγκον και ο Φινγκόλφιν, μόνο και μόνο επειδή νόμιζαν ότι οι Τελέρι επιτέθηκαν πρώτοι στους Νόλντορ.

Στα μετέπειτα χρόνια της Πρώτης Εποχής το Αλκουαλόντε επισκέφτηκαν ο Εαρέντιλ και η Έλγουινγκ, οι οποίοι έφτασαν στο Βάλινορ. Η Έλγουινγκ έμεινε για λίγο εκεί και είπε ιστορίες στους Τελέρι για τις λύπες και τις συμφορές του Μπελέριαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: