Το Δαχτυλίδι του Θρορ

Το Δαχτυλίδι του Thrór ήταν το πρώτο που δημιουργήθηκε 
από τα Επτά Δαχτυλίδια των Νάνων, και το τελευταίο που πήρε πίσω ο Sauron.


Όταν ο Σάουρον έδωσε στους Νάνους τα δικά τους Δαχτυλίδια της Δύναμης, το συγκεκριμένο δαχτυλίδι δόθηκε αρχικά στον Βασιλιά Ντούριν Γ' του Καζάντ-ντούμ απ' τον Κελεμπρίμπορ, και παρέμεινε στη γραμμή γενεάς του για χιλιάδες χρόνια, ώσπου το κληρονόμησε ο Θρορ, ο Βασιλιάς Κάτω απ' το Βουνό.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Θρορ, ο Δράκος Νοσφιστής (Smaug) κατέβηκε στο Έρεμπορ, το Μοναχικό Βουνό, και ανάγκασε τους Νάνους σε εξορία. Πολύ μετά την καταστροφή του βασιλείου του, ο Θρορ έδωσε το δαχτυλίδι στον γιο του, τον Θράιν, ο οποίος ήταν εξόριστος για πολλά χρόνια απ' το αρχαίο σπίτι του. Τελικά, ο Θράιν ξεκίνησε ένα ταξίδι για να ξαναπάρει το βασίλειό του, αλλά πιάστηκε αιχμάλωτος απ' τους κατασκόπους του Σάουρον και το Δαχτυλίδι του Θρορ χάθηκε για πάντα.

Πολλοί Νάνοι, ωστόσο, δεν ήξεραν την τύχη του Δαχτυλιδιού και σκέφτηκαν ότι θα χάθηκε στη Μόρια όταν ο Θρορ σκοτώθηκε από τον Άζογκ. Θεωρήθηκε ότι ένας από τους λόγους που ο Μπάλιν επιθυμούσε να πάρει πίσω τη Μόρια ήταν για να βρει το Δαχτυλίδι. Στο Συμβούλιο του Έλροντ, ο Γκάνταλφ είπε στον Γκλόιν ότι ο Μπάλιν δεν θα έβρισκε το Δαχτυλίδι εκεί, καθότι δόθηκε στον Θράιν και χάθηκε στο Ντολ Γκούλντουρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: