Χιλντόριεν

Tο Hildórien ήταν η γη ανατολικά της Μέσης-Γης όπου ξύπνησαν οι πρώτοι Άνθρωποι (ή Hildor, οι Ακόλουθοι, όνομα που δόθηκε στους Ανθρώπους από τα Ξωτικά) κατά το πρώτο έτος της Πρώτης Εποχής των Χρόνων του Ηλίου. Βρισκόταν νοτιοανατολικά της Cuiviénen, όπου ξύπνησαν τα Ξωτικά, και πάντα έβλεπε στην Ανατολική Θάλασσα. Hildórien σημαίνει στην Quenya "Η Γη των Ακολούθων".


Στο The Book of Lost Tales αναφέρεται ότι οι Άνθρωποι ξύπνησαν σε μια κρυμμένη κοιλάδα που ονομάζεται Μουρμενάλντα (Murmenalda, η Κοιλάδα του Ύπνου). Ήταν περικυκλωμένη από βουνά και περιγράφεται ως ιερή, γεμάτη από γλυκά αρώματα, μυρωδιές και τραγούδια αηδονιών, με την ομορφιά της να είναι συγκρίσιμη με αυτή του Βάλινορ. Επίσης ήταν γεμάτη από κοιμισμένες φιγούρες. Ανακαλύφθηκε από το Ξωτικό Νούιν, όταν εκείνος βρήκε ένα πέρασμα μέσα από τα βουνά και σχεδόν λιποθύμησε από την ομορφιά που αντίκρυσε. Μπερδεμένος από τους Κοιμωμένους, ο Νούιν επισκεπτόταν την κοιλάδα συχνά για να τους παρακολουθήσει, μέχρι που, ορμώμενος από περιέργεια, ξύπνησε το πρώτο ζευγάρι.

Σύμφωνα με τους μύθους των Εντάιν, ο Μόργκοθ επισκέφθηκε τους Ανθρώπους στο Χιλντόριεν και, γεμίζοντας τις καρδιές τους με σκοτάδι, τους έστρεψε μακριά από τον Έρου Ιλούβαταρ. Κάποιοι Άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονταν σε πόλεμο με αυτούς που έπεσαν στη σκιά, εγκατέλειψαν τον Χιλντόριεν, αναζητώντας το Φως της Δύσης. Για να ξεφύγουν από το κακό του Μόργκοθ και των οπαδών του, οι Εντάιν ήταν οι πρώτοι που έφυγαν από το Χιλντόριεν, ταξιδεύοντας δυτικά μέχρι που έφτασαν τελικά στο Μπελέριαντ. Ωστόσο, οι Άνθρωποι που συνέχισαν να λατρεύουν τον Μόργκοθ κατά τη διάρκεια της Πρώτης Εποχής, το έκαναν με την υπόσχεση ότι εάν τον υπηρετούσαν, θα λάμβαναν τα πλούσια εδάφη του Μπελέριαντ ως πληρωμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: